نوشته شده توسط : خیرالله

چه کسانی باید آزمایش ژنتیک را انجام دهند

آزمایش ژنتیک برای این افراد لازم، واجب و ضروری است

 
آزمایش ژنتیک برای این افراد لازم، واجب و ضروری است

آزمایش ژنتیک برای چه کسانی لازم است؟

 

آزمایش ژنتیک حتما باید قبل از انجام ازدواج توسط آزمایشگاه های معتبر انجام شود. آزمایش ژنتیک به شما خواهد گفت که فرزند شما در آینده سالم به دنیا خواهد آمد یا دچار مشکلات ژنتیکی خواهد شد. اگر می خواهید ازدواج کنید به خصوص اگر ازدواج فامیلی در پیش دارید حتما آزمایش ژنتیک را انجام دهید.

 

انجام آزمایش ژنتیک در ازدواج های فامیلی اجباری است. خوب است بدانید 2 تا 5 درصد تولدهای زنده با اختلالات ژنتیکی همراه است. به علاوه آن که در ازدواج های فامیلی، نقایص ژنتیک نوزادان سه تا چهار برابر ازدواج های غریبه است.

 

شاید خیلی ها ندانند بخشی از بیماری های مادرزادی به سبب اختلالات ژنتیکی رخ می دهند که این عامل در کشور ما بسیار شایع است. البته بخشی از بیماری های مادرزادی نیز ناشی از عوامل محیطی است، به گونه ای که مادر در دوران بارداری (سه ماهه اول) دچار بیماری هایی مانند سرخجه یا بیماری ویروسی شود که این عوامل باعث بروز نقص در جنین می شود. برخی بیماری های مادرزادی نیز به هر دو دلیل ژنتیک و عوامل محیطی رخ می دهند، به طوری که فرد استعداد اختلالات ژنتیکی را دارد و عوامل محیطی در تشدید آن دخیل می شود که آلرژی و سرطان ها جزو این دسته اند.

 

حال شاید سوال شما این باشد که در چه شرایطی خطر انتقال یک بیماری با زمینه ژنتیک در فرزندان یک خانواده به طور مادرزادی وجود دارد ؟

 

دکتر رفیعی، معاون پیشگیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور پاسخ می دهد:

 

بیماری های ارثی در هر زمانی از طول زندگی ممکن است بروز کنند و حتی بروز آنها در سنین بالاتر، ارثی بودن آنها را رد نمی کند. در صورت بروز بیماری در بدو تولد به آن بیماری یا اختلال مادرزادی گفته می شود، ولی باید به این نکته توجه داشت که تمام اختلالات مادرزادی، ژنتیکی و ارثی نیستند و عوامل گوناگونی می توانند باعث بروز اختلالات مادرزادی شوند.

 

ابهام دیگری که در اینجا وجود دارد این است که بسیاری از مردم تصور می کنند این بیماری ها از مادر به کودک منتقل شده است، در صورتی که چنین نبوده وعلت بیماری ممکن است مشکلات دیگری باشد.

 

اصولا بیماری های ارثی به گروهی از بیماری ها گفته می شود که از پدر یا مادر یا هر دو به فرزندان منتقل شود. تفاوت این بیماری ها با بیماری های فامیلی در این است که در انواع فامیلی ممکن است پدر یا مادر هیچ کدام مبتلا نباشند، ولی بیماری در دیگر اعضای فامیل وجود داشته باشد.

آزمایش ژنتیک برای این افراد لازم، واجب و ضروری است

بخشی از بیماری های مادرزادی به سبب اختلالات ژنتیکی رخ می دهند

 

ابتلای قطعی فرزندان به بیماری والدین

جالب است بدانید بیماری های ارثی با توجه به ماهیت و نوع توارث از نظر میزان انتقال به نسل بعدی متفاوت هستند و در موارد نادری صد درصد به فرزندان منتقل می شوند.

 

دکتر رفیعی با بیان مطلب فوق اظهار می کند: در گروهی از این بیماری ها چنانچه پدر و مادر هر دو ناقل بیماری باشند با احتمال 25 درصد، فرزندان آنها در هر بار بارداری به بیماری مبتلا می شوند (مثل بیماری تالاسمی). اما در گروه دیگر از بیماری ها چنانچه یکی از والدین به بیماری مبتلا باشد، در هر بار بارداری با احتمال 50 درصد، فرزندان به آن بیماری مبتلا می شوند (مثل بیماری هانتینگتون).

 

این متخصص می افزاید: در دسته دیگری از بیماری های ژنتیک، توارث به این صورت است که بیماری فقط در جنس مذکر یا مونث بروز می کند و در واقع بیماری وابسته به جنس است.

 

آیا می شود جلوی ابتلا به بیماری ژنتیکی را گرفت؟

خیلی ها می خواهند بدانند آیا اصلاح سبک زندگی می تواند از ابتلا به بیماری هایی با زمینه ژنتیک پیشگیری کند؟

 

به گفته معاون پیشگیری از معلولیت های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در مواردی که عوامل ژنتیک در کنار عوامل محیطی باعث بروز بیماری می شوند، اصلاح سبک زندگی و بهبود شرایط محیطی می تواند تا حد زیادی مانع بروز بیماری شود، مانند بیماری های عروق قلبی و اختلالات خلقی. بر این اساس، توصیه می شود تمام افرادی که بین فامیل ، بیماری خاصی را مشاهده می کنند هر چند ندانند بیماری شان منشأ ژنتیک دارد یا نه، اگر چه با غیرفامیل و غریبه هم ازدواج کنند، مشاوره ژنتیک را انجام دهند.

 

تشخیص بیماری های ژنتیک با آزمایش های خاص

با توجه به این که بسیاری از بیماری های ارثی و ژنتیک قابل درمان نیستند، پیشگیری از بروز این بیماری ها بسیار مهم است و به همین علت انجام مشاوره ژنتیک بهترین روش پیشگیری است.

 

دکتر بدیعی در این باره توضیح می دهد: مشاوره ژنتیک می تواند در مراحل مختلف ( قبل از ازدواج، قبل از بارداری، حین بارداری یا در صورت داشتن فرزند بیمار ) انجام بگیرد، ولی بهترین زمان انجام آن پیش از ازدواج است.

 

طی روند مشاوره ژنتیک علاوه بر رسم شجره نامه فامیلی، میزان خطر بروز بیماری های ارثی محاسبه شده و راه های شناسایی و پیشگیری از آن برای مراجعان توضیح داده می شود و در صورت نیاز، آزمایشات اختصاصی برای مراجعان انجام می شود. البته باید به این نکته توجه کرد که انجام آزمایش ژنتیک برای همه لازم نیست و آزمایشی وجود ندارد که به تنهایی بتواند همه بیماری های ژنتیکی و ارثی را شناسایی کند.

 

سقط جنین های ژنتیکی

جالب است بدانید 60 درصد سقط جنین های بیش از سه بار ریشه ژنتیک دارند. به طور طبیعی در همه انسان ها هفت تا هشت ژن معیوب وجود دارد که در ازدواج های غریبه احتمال این که ژن های معیوب زوجین در کنار هم قرار بگیرند، حدود 2 درصد است که این رقم در مورد ازدواج های فامیلی به دلیل مشترک بودن اجداد زوجین سه تا چهار برابر بیشتر از ازدواج با فرد غیر فامیل و به اصطلاح غریبه است. در واقع، هر چه ازدواج فامیلی نزدیک تر باشد (مانند ازدواج دختر عمو با پسر عمو)، خطر بیماری های مادرزادی جنین و نوزادان تا 12 برابر افزایش می یابد.

 

توجه داشته باشید از طریق مشاوره ژنتیک یا فرآیندی که پزشک، اطلاعات (شجره نامه) را از فرد یا خانواده او می گیرد، با توجه به نسبت فامیلی ، از طریق فرمولی خاص میزان خطر برای تولد فرزند در یک ازدواج فامیلی محاسبه می شود. به این ترتیب مشخص می شود که چه میزان امکان ابتلا به بیماری ژنتیکی در جنین یا نوزاد وجود دارد.



:: برچسب‌ها: چه کسانی باید آزمایش ژنتیک را انجام دهند , فرزندان به بیماری والدین , بیماری های ارثی و ژنتیک , شجره نامه فامیلی , سه بار ریشه ژنتیک , فرآیندی که پزشک ,
:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 آذر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

زنان ودختران جوان چه آزمایش هایی را باید انجام دهند

خانم های جوان و میانسال و همچنین دختران جوان که به بلوغ رسیده اند باید چند آزمایش ضروری و مهم را انجام دهند تا از سلامت خود مطمئن شوند. در اینجا مهمترین آزمایشات ضروری برای زنان و دختران را به شما خواهیم گفت:

 پسران باید قبل از ازدواج به این نکات توجه کنند

 

این را همیشه به خاطر داشته باشید ذره ای پیش گیری می تواند موجی از در امان ماندن از بیماری ها را برایتان به همراه داشته باشد. اگر مرتب خود را چک کنید می توانید از بروز بیماری هایی نظیر سرطان، دیابت و پوکی استخوان در همان مراحل ابتدایی جلوگیری کنید.آزمایش ها می توانند بیماری را قبل از اینکه حتی علائمش بروز کند تشخیص دهند. اینکه به چه نوع آزمایشی بیشتر نیاز دارید به سن، سابقه خانوادگی، سابقه سلامت خودتان و دیگر فاکتور های خطر بستگی دارد.

 

 



:: برچسب‌ها: زنان ودختران جوان چه آزمایش هایی را باید انجام دهند , سرطان روده بزرگ , تشخیص سرطان روده بزرگ , استفاده از استروئید , آزمایش پاپ اسمیر ,
:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 آذر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

خانمها برای چکاب بدن  چه آزمایش هایی را باید انجام دهند

 

خانم ها در سنین مختلف مستعد ابتلا به برخی از بیماری ها هستند. این در حالی است که با انجام برخی آزمون ها و چکاپ های دوره ای می توان از بروز این مشکلات پیشگیری کرد و یا با تشخیص زود هنگام آنها نسبت به درمان به موقع اقدام کرد.



 در ادامه با مهمترین چکاپ های زنانه آشنا خواهید شد.


ماموگرافی
گرچه گاهی آقایان نیز به سرطان سینه مبتلا می شوند اما تعداد آقایان مبتلا به این بیماری تقریباً یک صدم خانم هاست.

در بعضی از خانم ها عوامل مستعد کننده ای وجود دارد که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد و از بین آنها می توان به وجود سابقه سرطان سینه در بستگان مخصوصاً بستگان درجه اول فرد (مادر، خواهر، دختر)، کم تحرکی و چاقی پس از سن یائسگی، مصرف چربی به مقدار زیاد، افزایش سن، سابقه سرطان سینه و عود مجدد بیماری، یائسگی دیررس (بعد از 55 سالگی)، بچه دار نشدن یا حتی تولد اولین فرزند بعد از سن 30 سالگی اشاره کرد.

 



:: برچسب‌ها: خانمها برای چکاب بدن چه آزمایش هایی را باید انجام دهند , فشارخون دیرتر , خطر بیشتر ابتلا به دیابت , آزمایش خون , سرطان های گوارشی ,
:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 آبان 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

برای چکاب کامل بدن چه آزمایش هایی باید انجام دهیم

 

اهمیت دادن به سلامتی موضوعی است که نباید آن را نادیده بگیریم.انجام دادن آزمایش ها و چکاپ های دوره ای می تواند برای تشخیص زود هنگام بیماری ها و جلوگیری از تشدید آن ها بسیار موثر باشد.

لازم است نتایج آزمایشات قبلی خود را نگهداری کنیم چرا که در بسیاری از مواقع مقایسه نتایج آزمایشها با یکدیگر در تشخیص بیماری به پزشک کمک زیادی میکند.

 



:: برچسب‌ها: برای چکاب کامل بدن چه آزمایش هایی باید انجام دهیم , تشخیص بیماری‌ها , مراکز درمانی , تست های آزمایشگاهی , تشخیص سرطان‌های پروستات , نوشیدن مقدار کافی آب ,
:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 آبان 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

زنان چه آزمایش هایی را قبل از باردار شدن باید انجام دهند

آزمایش هایی که قبل از بارداری حتما باید انجام دهید!

آزمایش های دوران بارداری
تست تیروئید  
ترشح بیش از حد هورمون تیروئید (پرکاری تیروئید) می‌تواند به زایمان زودرس و سقط جنین منجر شود. کم کاری تیروئید نیز باعث اختلال مغزی در کودکان می‌شود. پس حتما قبل از بارداری عملکرد تیروئید را بررسی کنید.



:: برچسب‌ها: زنان چه آزمایش هایی را قبل از باردار شدن باید انجام دهند , اسمیر تست , آزمایش ادرار , سقط جنین منجر , دهانه رحم ,
:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

چرا زنان باردار تست تورچ باید انجام دهند

تست تورچ و آنچه زنان باردار باید درباره تست تورچ بدانند را در ادامه این پست بررسی خواهیم کرد. درواقع کلمه تورچ از به هم چسباندن حروف T، O، R، C، H ایجاد‌شده است. هر کدام از این حروف نشانه یک بیماری خطرساز در دوران بارداری هستند؛ T: توکسوپلاسموز/ O : دیگر عفونت‌ها مثل بیماری‌های سفیلیس و ایدز/ R: سرخجه/ C: سایتومگالوویروس/ H: هرپس‌سیمپلکس.

تخمک گذاری,سن بارداری
بسیاری از عفونت‌ها در افراد عادی که ممکن است به سادگی از کنارشان بگذریم، در خانم‌های باردار به تشخیص به‌موقع و درمان نیاز دارند چرا که انتقال آنها به جنین می‌تواند او را در معرض ابتلا به انواع نارسایی‌ها و ناهنجاری‌ها یا حتی مرگ قرار دهد. نشانگان تورچ که این هفته با آن آشنا می‌شوید، معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نشانگانی است که می‌تواند برای مادر و جنین دردسر‌ساز شود. تورچ یک بیماری نیست.

 



:: برچسب‌ها: چرا زنان باردار تست تورچ باید انجام دهند , مجدد ویروس نهفته , طریق بوسیدن یا لمس ترشحات , خانم بارداری , لوزه‌ها و مخاط دهان , بلافاصله و به صورت اورژانس ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 مهر 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

بهترین زمان برای آزمایش بارداری چه موقع است

 

هر چند بارداری می تواند با علائمی همراه باشد اما برخی مادران به دلیل مشغله های ذهنی و کاری شان از تغییرات بدن خود غافل می شوند. در این صورت یک آزمایش بارداری آنها را مطمئن خواهد کرد.

انواع آزمایش های بارداری

دو نوع تست یا آزمایش بارداری داریم. یک نوع تست نمونه برداری از ادرار و نوع دیگر آن از خون است. در هر دو آزمایش حضور هورمون گنادوتروپین جفتی انسان (HCG) را تشخیص می دهد. هورمون HCG به وسیله جفت مدت کوتاهی بعد از قرار گیری جنین به رحم ترشح می شود و سریعا در بدن شما طی چند روز ابتدایی بارداری ترشح هورمونی را بالا می برد.

 



:: برچسب‌ها: بهترین زمان برای آزمایش بارداری چه موقع است , تست بارداری دقیق , هزینه و مشکلات این آزمایش , آزمایش خون بارداری , شما افزایش ,
:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

برای تشخیص  حاملگی چه تست هایی انجام دهیم

 

انواع تست های تشخیص بارداری

برای تشخیص حاملگی روش های مختلفی وجود دارد که بسته به شرایط مختلف می توان از هرکدام از آنها استفاده کرد.

انواع تست های تشخیص بارداری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انواع روش های تشخیص   :

  1. نوار تست حاملگی (بی بی چک)

 



:: برچسب‌ها: برای تشخیص حاملگی چه تست هایی انجام دهیم , هفته از LMP گذشته باشد , استفاده از اندازه گیری سطح این هورمون , حاوی این هورمون , سونوگرافی ترانس ابدومینال ,
:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

چطور آزمایش خون بارداری را بخوانیم

 

مثبت یا منفی بودن جواب آزمایش خون بارداری برای بانوان به میزان هورمون human chorionic gonadotropin که به اختصار HCG نامیده می‌شود بستگی مستقیم دارد.

اختلالات روانی

این هورمون توسط سلول‌های ایجاد شده در جفت تولید می‌شود که وظیفه تغذیه تخمک را پس از بارور شدن آن برعهده دارند.
 
تشخیص صحیح باردار بودن یا نبودن فرد از طریق آزمایش خون حدود ۱۱ روز پس از لقاح و در حدود ۱۲ - ۱۴ روز پس از لقاح با آزمایش ادرار تشخیص داده می‌شود.
 
به طور معمول، سطوح هورمون HCG در زمان بارداری هر ۷۲ ساعت دو برابر می شود، این میزان به بالاترین سطح خود خود در ۸ الی ۱۱ هفته اول بارداری می‌رسد و سپس کاهش پیدا می‌کند اما در تمام طول زمان بارداری ادامه پیدا می‌کند.
 

 



:: برچسب‌ها: چطور آزمایش خون بارداری را بخوانیم , مثبت بودن بارداری , آخرین دوره قاعدگی , weeks LMP , داروهای پیشگیری از بارداری , غیر عادی سطح این هورمون ,
:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 مرداد 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خیرالله

چگونه بدون نیاز به آزمایش بارداری متوجه حاملگی خود بشویم

در این مقاله از سایت آکاایران مطلبی در مورد بدون نیاز به آزمایش از بارداری خود باخبر شوید ، آزمایش بارداری ارائه شده است ، همچنین برای مشاهده مقالات بیشتر لینک آزمایش بارداری را کلیک نمایید و یا در دسته از شکودک آکاایران مقالات بیشتری را مشاهده نمایید

چند روز بعد از پریود تخمک گذاری انجام میشود؟تخمک گذاری چند روز بعد از عادت ماهانه اتفاق می افتد؟ احتمال بارداری در پریود زمان تخمک گذاری حاملگی باردای قاعدگی

 

بارداری را می توان یکی از مهمترین اتفاقات زندگی هر زنی دانست، خیلی از خانم ها نگران بارداری خودشان هستند، در این بخش از سایت آکاایران برای شما مطالبی در مورد


:: برچسب‌ها: چگونه بدون نیاز به آزمایش بارداری متوجه حاملگی خود بشویم , زایمان زودرس , تشخیص بارداری , محاسبه زمان زایمان , حاملگی خارج رحمی , حاملگی طبیعی , سلامت بارداری , سطوح پایین hCG , هفته از LMP , هورمون نشانه ,
:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 مرداد 1397 | نظرات ()